9 TIPS VOOR HET BEHOUD VAN JE TELEFOON

Je loopt gehaast naar buiten met je telefoon in je handen. Je schrikt van het geluid van een toeterende auto. Je laat je telefoon op de grond vallen en je weet dat die het niet overleefd heeft. Je pakt je telefoon op en ziet dat er een enorm grote barst in het scherm zit en de behuizing beschadigd is. Het is nooit een goed idee om in het verkeer op je telefoon te zitten. Dit had voorkomen kunnen worden als je nog even had gewacht met op je telefoon te kijken. Het is belangrijk dat je je telefoon goed beschermd zodat je hier langer plezier van kunt hebben.

1. Koop een hoesje en screenprotector

Een goed hoesje voor je smartphone voorkomt veel ellende. Bescherm je telefoon door een stevig hoesje te gebruiken. Smartphones kunnen best tegen een stootje, maar als je smartphone verkeerd valt heb je een kapotte behuizing. Het komt vaak voor dat een telefoon uit je handen glijdt, omdat deze steeds dunner en gladder gemaakt worden. Voorkom een barst of gebroken scherm door een screenprotector te gebruiken, deze zal dienen als een beschermlaag voor je telefoonscherm. 

2. Maak je telefoon goed schoon

Het is belangrijk om je telefoon goed schoon te maken. Zorg ervoor dat er geen vuil in je telefoon komt en haal af een toe een doekje over je telefoon. Bij The Fixables kun je langs komen om je telefoon gratis en deskundig schoon te laten maken. 

Het schoonmaken van je telefoon houdt ook in dat je onnodige apps, foto’s en muziek verwijderd. Er zijn genoeg opties om gebruik van te maken, zo kun je gebruik maken van Spotify of Deezer. Hiermee bespaar je veel geheugen en wordt je toestel minder snel traag. Check eens wat vaker welke apps ruimte in beslag nemen op je telefoon. Als je een fanatieke apper bent kom je er snel achter dat WhatsApp veel geheugen in beslag neemt. Verwijder overbodige (groeps)gesprekken.

3. Laad je batterij minder vaak op 

Helaas kun je niet voorkomen dat de batterij van je telefoon verslechterd. In dit geval, kun je je batterij laten vervangen. Maar het helpt wel om je telefoon niet aan de lader te doen als deze nog opgeladen is. Het is het beste om je telefoon helemaal leeg te laten lopen en dan pas aan de lader te leggen. Neem desnoods een powerbank mee als je veel onderweg bent. Snelladen lijkt vaak een gemakkelijke optie, maar dit gebeurd met een hoger voltage wat ervoor zorgt dat je batterij sneller kapot gaat. Het is dus geen goed idee om je telefoon de hele nacht aan de lader te laten.

4. Zet je notificaties uit

Tegenwoordig maken we gebruik van veel apps. Hierdoor hebben we ook veel meldingen die wij de hele dag door binnen krijgen. De vele meldingen die je van WhatsApp, Instagram, Facebook en nieuwsapps krijgt vragen veel energie van je smartphone. Ga naar je instellingen en zet je pushberichten uit. Je telefoon gaat op deze manier veel langer mee en je hebt ook nog eens meer rust.

Tegenwoordig leven we steeds meer online. We ontvangen steeds meer prikkels van alle apps op onze smartphones. Sommige notificaties zijn handig voor je werk, maar realiseer je dat het grootste gedeelte van de notificaties die je ontvangt eigenlijk niet nodig zijn. Als je notificaties ontvangt ben je sneller afgeleid en uit je concentratie. Doe jezelf een plezier en zet je notificaties uit.

5. Gebruik een originele lader

Het komt vaak voor dat een telefoonoplader niet zo lang meegaat als je smartphone. Het is dan heel verleidelijk om een goedkope namaak-oplader te kopen. Van de buitenkant lijk je geen verschillen te zien. Van de binnenkant zijn de goedkope opladers vaak omwikkeld met goedkope simpele folie. Originele opladers zijn steviger aan de binnenkant waardoor ze minder gevoelig zijn voor oververhitting en kortsluiting. Koop dus een originele oplader in plaats van een neppe en voorkom dat je smartphone sneller kapot gaat.

6. Zet je persoonlijke hotspot uit

Gebruik je je telefoon als hotspot voor een andere device zoals je laptop en tablet? Dit kost meer energie dan dat je zou denken. Het is daarom verstandig om je persoonlijke hotspot uit te zetten als je er op het moment zelf geen gebruik van maakt. Als je je persoonlijke hotspot namelijk aan laat staan blijft je telefoon zoeken naar een andere device die verbinding kan maken met je hotspot.

7. Gebruik je energiebesparingsmodus 

Verleng je batterijduur door de energiebesparingsmodus aan te zetten. Als deze modus aanstaat wordt het stroomgebruik verminderd. De apps worden hierdoor minder vaak ververst. Er worden geen automatische downloads of updates uitgevoerd. Daarnaast wordt je e-mail ook minder vaak ververst. 5G wordt minder gebruikt als je je smartphone in de energiebesparingsmodus zet en wordt dan alleen ingezet voor videostreaming.

8. Let op de temperatuur

De temperatuur van de omgeving waar je telefoon is speelt een grote rol voor de batterijduur. Zorg ervoor dat je telefoon niet in de brandende zon ligt. Als je telefoon zich bevindt op een plek waar het warmer dan 35 °C is dit schadelijk voor je batterij. Hierdoor verkort je dus de levensduur van je telefoon. Dit kan voorkomen worden als je je telefoon bewaard op een plek waar het tussen de 0°C  en 35°C is. 

Als je je smartphone in een auto laat liggen en het buitengewoon warm is, zal je smartphone ook sneller opwarmen. Het gevaar hiervan is dat de processor van je telefoon ook warm wordt door allerlei berekeningen en vervolgens dus oververhit raakt. Bij te hoge temperaturen zal je batterij van je smartphone snel verouderen. Ook zorgen te hoge temperaturen ervoor dat je smartphone informatie minder snel verwerkt en dus ook trager wordt. De processor in de smartphone wordt namelijk beperkt door de hitte.

9. Laat je telefoon repareren

Gaat je telefoon dan toch kapot? Dan zijn er meer dan genoeg plekken waar jij je telefoon kunt laten maken. The Fixables biedt de mogelijkheid om je telefoon zonder afspraak te laten maken en je kunt hem vaak weer binnen 30 minuten meenemen. The Fixables houdt zich bezig met duurzaam ondernemen door de nadruk te leggen op het verlengen van de levensduur van je smart devices. Er zijn 4 winkels in en Bussum, waar je altijd zonder afspraak welkom bent voor al je smart device vragen.  

Je kunt de levensduur van je telefoon makkelijk verlengen door je toestel te laten repareren. Een reparatie is een snelle, duurzame en goedkopere optie dan het kopen van  een nieuw device. Het is zonde als je bij het eerste mankement van je smartphone je toestel vervangt door een nieuwe smartphone, terwijl er veel opties zijn om je toestel te repareren.